اجرای برنامه های متعدد به مناسبت هفته سالمند در استان

کارشناس سالمندان معاونت امور بهداشتی دانشگاه با اشاره به اینکه اول اکتبر مصادف با نهم مهرماه در سال جاری مطابق با روز جهانی سالمند می باشد گفت: به همین منظور هفتم تا سیزدهم مهرماه برای گرامیداشت هفته جهانی سالمند منظور شده است و برنامه های متعددی برای آن در استان در نظر گرفته شده است.

پاکدین به آموزش شیوه زندگی سالم در دوره سالمندی به عنوان یکی از برنامه های هفته سلامت سالمندان در استان اشاره کرد و گفت: آموزش سالمندان به دو شکل گروهی و چهره به چهره در خصوص تغذیه، فعالیت بدنی، مراقبت از کمر و زانو، مراقبت از پاها، پوکی استخوان، پیشگیری از حوادث، بهداشت دهان و دندان، یبوست، بی اختیاری ادرار، یائسگی، استرس، حافظه، خواب، روابط زناشویی، ترک سیگار اجرا می شود.

وی همچنین اظهار داشت: ارایه خدمات در پایگاه های سلامت و مراکز جامع سلامت شهری و درخانه های بهداشت مناطق روستایی در دو سطح غیرپزشک و پزشک در خصوص،اختلالات فشارخون، اختلالات تغذیه ای، دیابت، اختلالات چربی خون، افسردگی، سقوط و عدم تعادل و... انجام می گیرد.

پاکدین مکاتبه با مراکز بهداشت شهرستان ها در خصوص بزرگداشت هفته سالمند، هماهنگی و مکاتبه با ادارات وارگان های مرتبط ، تشکیل جلسه برون بخشی با حضور نمایند گان ادارات استان ،هماهنگی با خبرگزاری ها به منظور گزارش هفته سالمند،هماهنگی با معاون فنی وامور عمومی جهت درج شعار در سر برگ نامه های اداری ، توزیع پوستر های روز جهانی سالمند به مراکز بهداشت شهرستان ها،همکاری با صدا وسیمای کرمانشاه جهت تهیه گزارش خبری به مناسبت بزرگداشت هفته سالمند، چاپ تراکت، پمفلت آموزشی و بنر، برگزاری سمینار محلی ، بازدید از آسایشگاهها و کانونهای سالمندان ،اجرای ورزش صبحگاهی وآموزش به سالمندان وکنترل فشارخون و اجرای همایش پیاده روی به همراه ورزش همگانی وآموزش توسط کارشناس روان وتغذیه را از دیگر  اقدامات اجرایی هفته سالمند در استان برشمرد.

کارشناس سالمندان معاونت امور بهداشتی با بیان شعار این هفته طی سال جاری تحت عنوان "تحکیم حقوق سالمندان" گفت: براساس روز شمار این هفته شنبه هفتم مهرماه به نام مشارکت سالمندان در مناسبت های مذهبی،یکشنبه هشتم مناسب سازی فضاها برای سالمندان ،دوشنبه نهم تجلیل از پیشکسوتان عرصه اجتماع و زندگی،سه شنبه دهم بهره مندی سالمندان از خدمات اجتماعی و بهداشتی درمانی،چهارشنبه یازدهم تداوم آموزش و یادگیری سالمندان ،پنجشنبه دوازدهم استمرار روابط خانوادگی و اجتماعی سالمندان وجمعه سیزدهم به نام امنیت اجتماعی برای سالمندان نامگذاری شده است.

وی اظهار داشت: بر اساس آخرین سرشماری جمعیت کل سالمندان (بالای 60 سال) استان، 195701 نفر است که تعداد کل سالمندان بالای 60 سال در مراکز شهری 138547 نفر و در مراکز روستایی 56708 نفر بوده است و درصد سالمندی در کل استـان 10 می باشد که دربین شهرستان های استـان، دالاهـو با 13.5 بیشترین و شهرستان ثلاث باباجانی با 6.8 درصد کمترین درصد سالمندان استان را به خود اختصاص داده اند.

پاکدین پیشرفت جامعه بشری، بهبود وضعیت بهداشتی درمانی و افزایش امید زندگی را موجب افزایش درصد جمعیت سالمند دانست و گفت: جهان هر سال با درصد جمعیت سالمند بیشتر و سالمندان پیرتر روبرو خواهد بود از اینرو تامین سلامت سالمندان یکی از مهمترین چالش های اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی درمانی در قرن بیست و یکم به شمار می‌رود.

کارشناس سالمندان معاونت امور بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه کیفیت زندگی و شادابی یک فرد در دهه ششم و هفتم زندگی تا حد زیادی به دسترسی وی به خدمات سلامت فردی و عمومی، خدمات سلامت روانی، حمایت های اجتماعی، فرصتهای آموزشی، اشتغال و درآمد، در طی دهه های قبلی زندگی وی رقم می خورد گفت: موفقیت برنامه سلامت سالمندان در گروی مدیریت فرایند سالمندی موفق در طی دوران جوانی و بالاخص دوران میانسالی است.